GÜNEŞ LOSYONU

(1/1)

Kimyager:
GÜNEŞ LOSYONU

A-Fazı                                      %
Emulgade SE-PE                                     6
Lanette CS                                              1,5
Cetiol LC                                                  3
Cetiol V                                                    3
Cetiol SB45                                              2
Boysilon M100                                       0,5
Cosmedia SP                                           0,2
Escalol 567                                               6
Escalol 557                                              7,5
Escalol 507                                               8 


B-Fazı
Deiyonize su (100 ml’ye tamamla)
Gliserin      %3

C-Fazı
Koruyucu
Sitrik asit (pH=5,5-6,5)


Hazırlanışı: A fazı komponentleri 70-80’C de eritilerek homojen oluncaya kadar karıştırılır. Ayrı bir yerde B fazı komponentleri 70-80’C ye ısıtılır ve karıştırılır. B fazı A fazına karıştırılarak ilave edilir ve homojenizatör ile homojenize edilir. pH=5,5-6,5’a ayarlanır.



Kaynak: İÜ Kozmetik Kimya Dersi Laboratuvar Uygulama Notlarından

Kimyager:
GÜNEŞ SÜTÜ

A-Fazı                                    %
Emulgade SE-PE                                    9,2
Emulgin B3                                             4,8
Cetiol CC                                                10
Myritol 318                                              2
Escalol 567                                               6
Escalol 557                                               5
Escalol 507                                               5

B-Fazı
Deiyonize su (100 ml’ye tamamla)
Gliserin      %3

C-Fazı
Koruyucu
Sitrik asit (pH=5,5-6,5)



Hazırlanışı: A fazı komponentleri 90-95’C de eritilerek homojen oluncaya kadar karıştırılır. Ayrı bir yerde B fazı komponentleri 90-95’C ye ısıtılır ve karıştırılır.  Karıştırmada kullanılacak karıştırıcının dahi sıcak olması gerekir. Aksi takdirde viskozitesi yüksek olur. Bu fazı A fazına karıştırılarak ilave edilir. Emülsiyonun rengi hafifi mavimsi olması gerekir. 40’C nin altında C fazı komponentleri A+B karışımına ilave edilir. Tüm karışımın homojen olması sağlanarak, sitrik asitle pH=5,5-6,5’a ayarlanır.



Kaynak: İÜ Kozmetik Kimya Dersi Laboratuvar Uygulama Notlarından

Kimyager:
Emulgin B3:
Kimyasal ismi: Stearil alkol ile 30 mol etil alkol. Diğer bir ismi Stearat-30


Myritol 318:
Kimyasal ismi: C8,C10 doymamış yağ asitlerinden oluşan bir trigliseriddir.
Kullanım yeri: Bütün deri bakım kozmetiklerinde yağlandırıcı olarak kullanılır.


Escalol 567:
Kimyasal ismi: 3-benzo fenon
Kullanım yeri: UV filtresi olarak kullanılmaktadır.


Escalol 557:
Kimyasal ismi: Etil heksil metoksi sinnamat
Kullanım yeri: UV filtresi olarak kullanılmaktadır.


Escalol 507:
Kimyasal ismi: Oktil metoksi sinnamat
Kullanım yeri: UV filtresi olarak kullanılmaktadır.


Lanette CS:
Kimyasal ismi: Stearil alkol
Kullanım yeri: Kozmetik endüstrisinin yağ/su tipi emülsiyonlarında viskozite arttırıcı olarak kullanılmaktadır. El kremi, losyon, saç bakımında kullanılmaktadır.


Cetiol V:
Kimyasal ismi: Desil oleat.
Kullanım yeri: Bütün deri bakım kozmetiklerinde yağlandırıcı olarak kullanılır.


Cetiol SB 45:
Kimyasal ismi: C16-18 doymuş yağ asitlerini içeren trigliseriddir.



Boysilon M100:
Kimyasal ismi: Dimetikon
Kullanım yeri: Sabunlaşma giderici olarak kullanılmaktadır.



Cosmedia SP:
Kimyasal ismi: Sodyum poli akrilat.
Üretim yeri: Fransa
Kullanım yeri: Deri bakım preparatlarında  dengeleyici, kıvam arttırıcı ve emülsiye edici olarak kullanılır.



Cetiol CC:
Kimyasal ismi: Dikoprililkarbonat.
Üretim yeri: Almanya
Kullanım yeri: Yüksek yayılma değeri ve cilde çok iyi uyum gösteren yapısı nedeniyle özellikle kozmetik ve farmakolojik cilt bakım preparatlarında kullanıma uygundur. Cetiol CC berrak, renksiz, kokusuz sayılabilecek düşük polariteli ve düşük molekul ağırlıklı bir yağdır.



Sitrik asit: pH ayarlayıcı olarak kullanılır.


Gliserin: Nemlendirici olarak kullanılır.


Koruyucu: Bakteri önleyici olarak kullanılır.


Emülgade SE-PE:
Kimyasal ismi: Gliseril stearat, stearat-20, stearat-12, stearil alkol ve setil palmitat.
Kullanım yeri: Bütün yağ/su tipi deri bakım emülsiyonlarında kullanılır.

Navigasyon

[0] Mesajlar