Çaya limon sıkılınca rengi neden açılır?

<< < (2/3) > >>

ahmet2285:
cay diger indikatorler gibi icerisinde zayif organik asitler iceriyor
limon sikincada asitligi degistiginden renk degistiriyor mus daha once hocalarımla bu konuda sohpet etmistik

beta67:
Alıntı sahibi: ahmet2285 üzerinde Ocak 11, 2007, 03:47:42 ÖS

cay diger indikatorler gibi icerisinde zayif organik asitler iceriyor
limon sikincada asitligi degistiginden renk degistiriyor mus daha once hocalarımla bu konuda sohpet etmistik



mantıklı.... Ahmet2285 ilk mesajın hayırlı olsun... paylaşım için teşekkürler...

baykal:
paşalar bence limon sarı çay kırmızı karışırsa elbette rengi açılır bence kimyasal bi olay yok sadece fiizksel bi karışım söz konusu bana nobel verecek misiniz??

aytunctarakci:
konuyu çok dağıtmışısız gerçektende olay pH ile ilgili sitrik asitte zayıf asidik bir yapı gösterir. bunu şahsen analitik kimya lab. da denemiştik.
sevgili sozcubukcuya teşekkür etmeliyiz , bence konuyu hem toparlamış hemde son noktayı koymuş.

simyaci85:
Bence çaya limon sıkınca o renk değişimi seyrelmeden dolayı olmamaktadır.Çaya limon sıkılması aslınsa çayda bulunan tanen denen kimyasal bileşiğin vücuttaki demiri alıp götürmesini engellemek ve onu etkisiz hale getirmektir.Eğer limon tanen maddesinden başka birşeyle tepkimeye girmiyorsa çay içerisinde bu tanenin etkisiz hale gelmesinden çayın rengi açılıyor diye yorumlayabiliriz.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa